Sachli Gholamalizad wint de Roel Verniersprijs

Sachli wint deze prijs voor beginnende makers vanwege haar voorstelling A reason to talk, die op 15 en 16 september 2015 te zien was in de Brakke Grond.

Tijdens het Vlaams Theaterfestival  werde Roel Verniers Prijs uitgereikt aan één van de jonge makers van Circuit X. Sachli Gholamalizad/kunstZ viel in de prijzen. Met haar voorstelling A reason to talk weet ze een aangrijpend persoonlijk verhaal universeel te maken. Ze schetst een ontroerend maar ook hard portret van een familierelatie waarmee ze het actuele thema 'identiteit' aansnijdt en een belangrijk hedendaags verhaal vertelt. De jury kijkt vol verwachting uit naar het vervolg van haar parcours en de volgende wegen die zij als theatermaakster zal bewandelen. 

De Roel Verniers Prijs wordt uitgereikt in nagedachtenis van auteur, columnist, theatermens, ex-coördinator van Het Theaterfestival én inspiratiebron voor vele jonge makers, Roel Verniers. Dankzij Het Theaterfestival en Circuit X krijgt de winnaar 3000 euro. 

Kom kijken

A reason to talk is op 15 en 16 september te zien in de Brakke Grond en daarna ook nog in Utrecht in Almere.

Info en kaartjes

Circuit X

Circuit X wil een nieuwe generatie talentvolle podiumkunstenaars de kans geven om hun werk te tonen in theaters in Vlaanderen en Nederland. Circuit X is een kwaliteitslabel dat staat voor verrassende voorstellingen van makers die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek.
www.circuitx.be