Terra Fiction

Lezingenreeks Coded Matter(s) verkent alternatieve scenario’s

m_hendrinksen_sftm_3.jpg

‘SCRAMBLE FOR THE MOON’ – MARGAUX HENDRIKSEN
Margaux Hendriksen

Met de toevoeging van Maja Kuzmanovic en Nik Gaffney van het in Brussel gevestigde lab voor speculatieve cultuur FoAM en de vertoning van Matthew C. Wilson's film is de opstelling voor de tweede aflevering van de Coded Matter(s) Worldbuilding-trilogie compleet!

 

Coded Matter(s): Terra Fiction

Op 27 september strijkt FIBER voor een laatste keer neer in de Brakke Grond met de lezingenreeks Coded Matter(s) een avondprogramma over digitale cultuur en dit keer het verbeelden van toekomstige werelden en duurzaam leven op aarde en daarbuiten. De organisatie weet al jaren aanstormende en baanbrekende namen naar Amsterdam en bij uitbreiding naar de rest van Nederland te halen om gedachten te wisselen over innovatief en alternatief ideeëngoed in de huidige tech-utopische wereld. Dat er over de grenzen heen techno-experts verscholen zit hoor je hen niet ontkennen.

 

In de aanloop naar deze datum laten we twee teasers op jullie los: we presenteren de kolonisatie van de ruimte: wat is de rol van kunst, literatuur en speculatieve fictie als we het hebben over verhuizen naar het luchtledige? En we polsen bij artistiek directeur Jarl Schulp wat het deelnemende FoAM boeiend maakt op vlak van ruimteverkenning en onze relatie met natuurlijke systemen op aarde. De Brusselse organisatie plaatst het technologisch denken naar ecologisch verantwoorde uitvoering.

 

Meer info & tickets

 

Lees hier de eerste teaser

 

Lees hier het interview met Fiber