Tien Vlaamse muzikale acts op Grasnapolsky

Een nieuwe muzikale samenwerking

Met gebundelde krachten presenteren we maar liefst tien Vlaamse acts op het muziek- en kunstfestival Grasnapolsky dat plaatsvindt van 8 tot en met 10 februari. Naast EKKO nog een nieuwe muzikale samenwerking om U tegen te zeggen. 

Grasnapolsky in Groningen

Grasnapolsky vierde vorig jaar haar vijfde en laatste editie bij het prachtige Radio Kootwijk. Om het nieuwsgierige en wonderlijke karakter van het festival in stand te houden werd er besloten te verhuizen naar een nieuwe locatie. Die locatie werd gevonden in een voormalig strokartonfabriek met de toepasselijke naam "De Toekomst" in Scheemda Groningen. Grasnapolsky heeft afgelopen jaren steeds weer een flink aantal Vlaamse namen op het affiche gehad, maar dit werd door de verhuizing ruim 170 kilometer naar het noorden een grotere uitdaging. De Brakke Grond is trots om hier als partner bij te kunnen helpen en de volgende Vlaamse artiesten te kunnen presenteren op Grasnapolsky: SONS, Jaguar Jaguar, TheColorGrey, Rare Akuma, Jan Verstraeten, Blu Samu, BeraadGeslagen, Charlotte Adigéry en The Bony King of Nowhere, Rumours.

Een driedaags muziek, kunst en natuur festival

Grasnapolsky is een weekend lang muziek en kunst op een bijzondere locatie middenin de natuur. Een festival dat zowel indie als elektronische muziek aanbiedt, en daarbij een gezonde balans te probeert te vinden tussen bekendere artiesten en nieuwe ontdekkingen.Van 2014 tot en met 2018 was zendstation Radio Kootwijk de thuisbasis van Grasnapolsky: een prachtig imposant gebouw met een rijke geschiedenis, midden op de Veluwe. In 2019 begint Grasnapolsky aan een nieuw hoofdstuk in het noorden van het land, waar zij starten met een nieuwe ontdekkingstocht. Het ontdekken van De Graanrepubliek, van de strokartonfabrieken, van het communisme in Groningen, van de prachtige omgeving en de majestueuze fabriek zelf, maar natuurlijk ook het ontdekken van kunst en muziek.