Trippen op kunst

7 musea brengen kunst op Pukkelpop

Dit jaar vinden niet alleen op Lowlands maar ook op het Vlaamse Pukkelpop een hoop interessante kunstzinnige screenings, interventies, workshops, talks en performances plaats. Bedoeling is om de jonge doelgroep van het festival te laten kennismaken met kunst. 

 

~~~

 

Alle informatie via www.pukkelpop.be. 
Het volledige overzicht van de kunstline-up vind je hier

Kunst op de festivalweide

Samen met de Brakke Grond en zes andere Vlaamse musea brengt het Nederlandse ARTtube wederom kunst naar de festivalweide. Niet alleen op het hele terrein - ART IS EVERYWHERE - maar vooral in een nieuwe kunstdome recht tegenover de Mainstage sleuren we de festivalganger mee in een hedendaagse art trip

 

Kunstenaars die we (collectief) ondersteunen krijgen op het festival een plaats. Zo is nieuw werk van de Antwerpse kunstenaar Jim Campers te zien op de laaste festivaldag, de jonge fotograaf maakt zijn debuut in Nederland op 14 september. Ook collectief buren is aanwezig. Een performance van hun hand is te zien op donderdag 15 augustus. Buren resideerde in het voorjaar van 2018 in de Brakke Grond om er te werken aan hun voorstelling Blue Skies Forever

 

Verder kan je genieten van kunstzinnige mindfullness, kunst kijken met je oren, een project van het Nederlandse Cornelis Serveert en een sound performance van Mauro Pawlowski en Dirk De Wachter met live schilderingen van Andrej Babenko.  

 

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz deelt het enthousiasme van de deelnemende musea: "Vanuit de overheid geven we graag onze steun aan dit mooie initiatief. ARTtube, de Brakke Grond, FOMU, KMSKA, M HKA, MoMu, Museum M, SMAK en Pukkelpop hebben samen gezocht naar een manier om jongeren te laten proeven van en participeren aan kunst en cultuur. Op die manier hopen we de band tussen jongeren en musea te versterken. Pukkelpop vormt een ideale ontmoetingsplaats om in dialoog te gaan en op die manier te luisteren naar de verwachtingen en ideeën die jongeren zelf over kunst en cultuur hebben."

 

► Afsluiter van #PKP18ART, Jim Campers, opent zijn eerste Nederlandse expo in de Brakke Grond op 14 september.
 

Meer info

► Lees het interview met collectief buren

In maart resideerden Melissa Mabesoone en Oshin Albrecht in Amsterdam om er te werken aan hun voorstelling Blue Skies Forever.