Vanaf 26 september in de boekhandel: 'Het beste wat we hebben'

Nieuwe roman van Griet Op de Beeck

Op 26 september verschijnt bij Prometheus Het beste wat we hebben, de nieuwe roman van de bekroonde Vlaamse auteur Griet Op de Beeck. Een boek over stoppen met almaar doorgaan en stil blijven staan, over de complexiteit van collectief oud zeer, over hoe ver de schaduwen van het verleden reiken, over afscheid durven nemen. Deze roman is het eerste deel van een trilogie waarin Op de Beeck een thematiek aansnijdt die haar erg nauw aan het hart ligt. 

Voor haar vorige romans, waaronder Kom hier dat ik u kus en Vele hemels boven de zevende, ontving Op de Beeck talloze prijzen en waren de kritieken erg lovend. Over Kom hier dat ik u kus schreef De Standaard: ‘Griet Op de Beeck schrijft boeken die een effect op je organen beogen: longen slaan een beurt over, maag in de knoop, hart springt op. Haar personages zijn geloofwaardig dichtbij.’ 

Ook komt op 30 november de verfilming van Op de Beecks succesvolle prozadebuut, Vele hemels boven de zevende (2013), in de Nederlandse bioscoop, met o.a. de onnavolgbare Viviane De Muynck, Koen De Graeve en Sara De Roo, in een regie van Jan Matthys. In Amsterdam zal de film onder andere te zien zijn in bioscoop Het Ketelhuis. 

 

 

Foto: Koen Broos