Vijf keer Vlaams muziek in Utrecht

Nieuwe samenwerking met EKKO

Met gepaste trots kondigen wij een nieuwe samenwerking met het Utrechtse poppodium EKKO aan. Dit najaar presenteert de Brakke Grond samen met EKKO een vijftal spannende Vlaamse shows in Utrecht: Warhola, Bert Dockx, Faces on TV, It It Anita en The Sore Losers.

Warhola

Warhola komt uit de koker van Oliver Symons. Dit muzikale multitalent kun je ook kennen van zijn werk als toetsenist bij de Nederlandstalige indiepopband Bazart. Met zijn alter ego Warhola komt dat uitblinkende talent naar voren in indrukwekkende, elektronische producties. De naam van dit project is niet voor niets gekozen, want met eenzelfde visie als Andy Warhol, ééntje vol ambitie en zonder compromissen, doet Symons zijn werk. En dat resulteert in een repertoire, overladen door synthesizers, diepe bassen en hypnotiserende vocalen.

Deze show vindt plaats op zaterdag 13 oktober.

Kijk voor meer informatie en tickets op de site van EKKO

Bert Dockx

Bert Dockx, de onvolprezen gitarist uit Antwerpen, heeft al heel wat moois op zijn naam staan. Dockx bracht in 2008 de band Flying Horseman samen, waarmee hij inmiddels vijf albums heeft uitgebracht en dit jaar nog mee in EKKO stond. Ook het bij de Brakke Grond welbekende Dans Dans is een project van de singer-songwriter, waarmee hij menig publiek heeft weten te verbluffen. Deze keer komt de gitarist niet met een band, maar staat hij alleen op het podium, met indringende solo-uitvoeringen van eigenzinnige, tijdloze covers.

Deze show vindt plaats op zaterdag 13 oktober.

Kijk voor meer informatie en tickets op de site van EKKO

Faces on TV

Een van de Belgische revelaties van afgelopen jaren is zonder twijfel Faces on TV. Drijvende kracht achter de band is Gentenaar Jasper Maekelberg, die naam maakte als producer van onder meer Bazart, Gabriel Rios en Soldier’s Heart. Nu heeft hij zich helemaal op zijn eigen project gestort, waarbij hij zichzelf vermenigvuldigt in een prachtige samenhang van elektronische sub-bassen, elastische zanglijnen en een wirwar aan niet-Westerse instrumenten. In april van dit jaar verscheen debuutalbum Night Funeral: een warmbloedige en intense multiplaat die sfeer ademt en helemaal Jasper Maekelberg is.

Deze show vindt plaats op vrijdag 30 november.

Kijk voor meer informatie en tickets op de site van EKKO

It It Anita

De Luikse band It It Anita lijkt met hun 90s noiserock riffs en oerkreten die vanuit hun tenen komen, wellicht wat ongecompliceerd, maar wie goed luistert hoort subtiele nuances en intrigerende onderlagen. Behalve een ziedend vuur is er ook intens verlangen, verlammende angst, woede en rusteloosheid. Twee jaar geleden dropte de band hun debuutplaat Agaaiin en dit jaar maakt de opvolger zijn opwachting.

Deze show vindt plaats op woensdag 19 december.

Kijk voor meer informatie en tickets op de site van EKKO

The Sore Losers

In Belgie zijn The Sore Losers al jaren een begrip. Inmiddels maakt deze band, die ontstaan is uit een gedeelde liefde voor rock, country en blues, ook al enige tijd buiten de Belgische landsgrenzen zijn opmars. Inspiratie komt onder andere uit de platencollectie van de leden hun ouders, die klaarblijkelijk vol staat met punk en rock uit de 60s en 70s. In 2018 komt het vierde album Gracias Señor uit, waarvoor ze o.a. samenwerkten met de producers van White Denim.

Deze show vindt plaats op woensdag 23 januari.

Kijk voor meer informatie en tickets op de site van EKKO

EKKO: Utrechts podium met een neus voor kwaliteit en relevantie

Gelegen aan de Bemuurde Weerd Westzijde in Utrecht heeft EKKO een neus voor de muziekinhoudelijke en popculturele ontwikkelingen van het moment en bindt naast publiek ook organisatoren en medewerkers aan Utrecht. Hen biedt EKKO een leeromgeving om ervaring op de doen met het cultureel ondernemerschap. 

EKKO programmeert vernieuwend en kiest daarbij voor kwaliteit en relevantie, er is ruimte voor niches die op andere plekken (nog) geen ruimte krijgen. EKKO biedt popcultuur aan in de breedste zin van het woord; genrebreed waarbij er tevens ruimte is voor andere disciplines die het muziekprogramma verbindt met haar oorsprong en verdieping biedt.

Voeg daar het woord Vlaams aan toe en het sluit vrijwel naadloos aan bij ons streven om actuele, markante kunst uit Vlaanderen naar Nederland te brengen. Een samenwerking lag dan ook voor de hand en dit belooft nog veel moois in de toekomst.

Lees meer over EKKO