Vlaams Theaterfestival nu in volle gang

Tot en met 10 september in Brussel

Het TheaterFestival van Vlaanderen zet 10 dagen lang een grote spot op het mooiste dat het theaterlandschap in Vlaanderen, Brussel en Nederland biedt.

Het TheaterFestival nodigt haar publiek uit voor dit unieke moment van het jaar waarop het nog één keer kan genieten van de meest belangwekkende en toonaangevende theatergebeurtenissen van het seizoen.

Daarnaast toont het TheaterFestival niet te missen voorstellingen uit de selectie van het Nederlandse Theaterfestival en eist aanstormend talent zijn plek op binnen het kader van Circuit X, de Roel Verniers Prijs of het extra randprogramma. Voor 5 jonge makers is het festival het startschot van een tournee. De State of the Union werd dit keer traditiegetrouw uitgesproken door Fabrice Murgia. Hij is artistiek leider van Cie Artarta en sinds 2016 artistiek directeur van Théâtre National in Brussel. 

 

Zie voor alle informatie de website van Het Theaterfestival.

Jury van theaterexperts

Voor editie 2017 trok een jury van theaterexperts bestaande uit recensenten Johan Thielemans (voorzitter), Charlotte De Somviele, Wouter Hillaert, Liv Laveyne, Marijn Lems, Pieter ’T Jonck, Els Van Steenberghe, dansprogrammator Samme Raeymaekers en docent Karel Vanhaesebrouck in seizoen 16-17 het veld in en stelde de juryselectie samen.