Vlaamse kleppers, kwaliteitstheater deze lente

De pers aan het woord

Een klepper, tja hoe vertalen we dat in het 'Hollands?' Een straffe, ene van groot formaat. De theatergezelschappen die deze omschrijving mee mogen dragen zie je deze lente volop in de Brakke Grond. We laten graag de pers aan het woord om de klepper-status van De Roovers, tg. STAN, Benjamin Verdonck en Theater Malpertuis te bevestigen.

Kleppers? De pers zegt het:

"Visueel, auditief en qua tekst om van te snoepen" ★★★ 

De Standaard over Onschuld van de Roovers. Op 28 maart beleven ze hun Nederlandse première in de Brakke Grond. Deze absurde mozaiekvoorstelling over dwalende gelukszoekers van alle rangen en standen is hier t/m 31 maart te zien.

Lees meer

 

"Je kan je ogen niet van dit toverspel houden"  ★★★★ 

De Morgen over Wat ik graag zou zijn als ik niet was wat ik ben, de langverwachte nieuwe samenwerking tussen de twee geniale malloten Benjamin Verdonck en Willy Thomas. Van 5 t/m 8 april in de Brakke Grond. 

Lees meer
 

"Kristalhelder snijpunt van een heel oeuvre, strak en consequent als altijd. En ook een tikje droevig." ★★★★ 

De Standaard over Hele dagen in de bomen van Theater Malpertuis. Theater Malpertuis had vorig jaar succes met de  voorstelling GAZ. Viviane De Muynck speelde toen de moeder van een terrorist, een tekst van Tom Lanoye. Nu brengt regisseur Piet Arfeuille Hele dagen in de bomen, naar een tekst van Marguerite Duras die 'la conditione humaine' vakkundig ontleedt. Van 11 t/m 14 april. 

Lees meer
 

"STAN heeft een hele cyclus Bernhard-teksten op zijn repertoire. Ze lijken per keer sterker te worden. Maar of wij dat in Nederland dan ook nog te zien krijgen? Grijpt derhalve uw kans nu het nog kan"

Theaterkrant over De Bernhard-trilogie. De drie Thomas Bernhard-voorstellingen van Tg. STAN zie je als marathon van vijf uur, op zondag 21 mei vanaf 16:00. Tussendoor is er tijd voor eten en drinken. De voorstellingen Alles is rustig en 'Redde wie zich redden kan' geen slechte titel zijn in die week ook los te zien. Deze stukken fileren het sluimerend fascisme in de maatschappij.

Lees meer