Vlaamse muzikanten op de zomerfestivals

In samenwerking met verschillende podia, festivals en andere Nederlandse springplanken voor muzikaal talen, hebben we met de Brakke Grond heel wat Vlaamse artiesten de grens over geholpen. Van diegene die voet zette op Nederlandse bodem, staan er meerdere op de zomerfestivals. We kiesten er drie uit op om kort uit te lichten.

SONS op Down The Rabbit Hole

In februari stond SONS op het winterfestival Grasnapolsky waar wij samen met het festival tien Vlaamse acts presenteerden. Deze zomer staat de Antwerpse garagepunk band op Down The Rabbit Hole. Het viertal won afgelopen jaar De Nieuwe Lichting en voerde met haar powerpop-meets-hardcore-knaller Ricochet de befaamde Afrekening van Studio Brussel aan, en ze speelden al menig kleine zaal en festival in de Benelux plat. Het tempo van SONS ligt niet lager dan 150BPM en het podium wordt niet verlaten zonder schorre stem. 

De uitverkochte zesde editie van Down The Rabbit Hole vindt plaats van 5 t/m 7 juli 2019 en trekt 35.000 bezoekers naar de Groene Heuvels bij Beuningen.

Meer over Down The Rabbit Hole

Rare Akuma op WOO HAH

De Antwerpenaar tikte met zijn anthem RAGING FISTS een half miljoen hits aan op Soundcloud en gaat richting het dubbele op Spotify. $uicideboy$ willen zijn beats, Flatbush Zombies nodigen hem uit voor support slots, en zijn boze nu-metal-meets-trapgeluid maakt van Rake Akuma het Europese antwoord op mumblerap en grover geschut in het genre. Vlaamse rap is hot! Na Grasnapolsky, zijn eerste Nederlandse festival in januari staat Rare Akuma 14 juli op het grootste Hip Hop festival van de Benelux!

Hip Hop festival WOO HAH heeft in de afgelopen jaren een flinke groei meegemaakt. Met de verhuizing van het centrum van Tilburg naar de Beekse Bergen steeg het aantal bezoekers van 15.000 naar 40.000. De zesde editie vindt plaats van 14 t/m 16 juli plaats.

Lees meer over WOO HAH

Warhola op Breda Barst

In het najaar van 2018 begonnen starte onze samenwerking met het Utrechtse podium EKKO. De eerste show die we samen presenteerden was die van Warhola. Een abnd uit de koker van Oliver Symons. Dit muzikale multitalent kun je ook kennen van zijn werk als toetsenist bij de Nederlandstalige indiepopband Bazart. Met zijn alter ego Warhola komt dat uitblinkende talent naar voren in indrukwekkende, elektronische producties. Deze zomer staat hij op de 22ste editie van Breda Barst.

Breda Barst staat voor twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance in het Bredase stadspark Valkenberg. Een mix van lokaal talent en gevestigde artiesten. 

Lees meer over Breda Barst