Vlamingen doen het goed op Eurosonic Noorderslag

Vorige week werd de Groningse binnenstad overgenomen door Eurosonic Noorderslag (ESNS), een vierdaagse conferentie voor muziekprofessionals en showcase festival waar meer dan driehonderdvijftig opkomende muziekacts uit Europa laten zien wat ze in huis hebben. 

Meer dan vijftien Vlaamse acts

Ook de Vlamingen waren goed vertegenwoordigd met maar meer dan vijftien acts en wat zij lieten zien werd zeer gewaardeerd. Zo staan in in "De Top 25 van Eurosonic 2019" van muziekplatform 3voor12 maar liefst drie Vlaamse bands te vinden en muziekblad OOR liet zich zeer positief uit over onder anderen Warhola. "Zijn heldere stem, met flinke reverb en autotune hier en daar, creëert een bijna hypnotiserende vibe en het publiek laat zich gewillig meezuigen. ... Een overtuigende show van een sympathieke band."

Vier dagen Groningen als muzikaal middelpunt van Europa

Eurosonic Noorderslag (ESNS) is een non-profit, 100% showcase-festival voor uitsluitend Europese artiesten, met een internationale muziekconferentie. ESNS verkoopt elk jaar uit en trekt meer dan 4.000 professionele delegates, waaronder 400 internationale festivals, en presenteert showcases van ruim 350 Europese artiesten voor meer dan 40.000 bezoekers in totaal.

Overdag vindt een internationale muziekconferentie plaats in conferentiecentrum ‘De Oosterpoort’, met 150 panels, keynotes, interviews, workshops, diners, pitches, borrels, presentaties en bijeenkomsten over de nieuwste ontwikkelingen in de Europese en internationale muziek, media, productie en interactieve industrie.

’s Avonds, tijdens de twee showcasefestivals (Eurosonic en Noorderslag), krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan een internationaal publiek van muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) artiesten, die in ruim 40 zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats in concertzaal De Oosterpoort in Groningen op zaterdag.