Vlamingen en Nederlanders:

BesteBuren?

We wonen dicht bij elkaar en delen een taal. Maar mag het ook wat meer zijn dan ‘gewoon’ buren? Het Vlaams- Nederlands huis deBuren (Brussel) en DutchCulture (Amsterdam) organiseren daarom het BesteBuren jaar 2015. Een feestjaar waarin we Vlaams- Nederlandse creativiteit en culturele samenwerking vieren.

Zo zijn er van 8 februari 2015 tot en met 14 februari 2016 een heleboel leuke dingen te beleven in bijvoorbeeld Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Middelburg, Eindhoven, Brussel, Antwerpen, Gent, Mechelen en Leuven. Ben je bijvoorbeeld een filmliefhebber en een circusfanaat of hou je eerder van dans en theater? Er is voor iedereen wat wils, van klassiek tot cutting edge, van highbrow tot volkscultuur, en alles er tussenin. Alle soorten cultuur zijn dit jaar vertegenwoordigd.

Het Vlaams- Nederlands Huis deBuren (Brussel) en DutchCulture (Amsterdam) zijn de ceremoniemeesters van het feest. Ze werken al jaren samen aan een culturele uitwisseling. Toch wordt er van dit jaar meer verwacht. Ze hopen de samenwerking meer kracht en zichtbaarheid te geven, duurzame toekomstplannen uit te tekenen en vooral jonge mensen groter te laten worden. Laten we er een hartstikke, plezant jaar van maken!

Kijk op www.besteburen.eu voor alle informatie en het totaaloverzicht van alle activiteiten