Wytske Visser is de nieuwe programmamaker Visuele Kunst en Cultuur

De Brakke Grond heeft een nieuwe programmamaker. Wytske Visser is het nieuwe gezicht voor de visuele kunsten en volgt daarmee Veerle Devreese op. Wytske Visser, die op dit moment nog werkzaam is voor de Rijksakademie van beeldende kunsten, begint bij de Brakke Grond op 1 december 2016. 

Na een studie Kunst en Kunstbeleid aan de Rijksuniversiteit Groningen, begon Wytske Visser haar loopbaan als PR medewerker en office manager bij Atelier Van Lieshout, was ze lid van de programmeringscommisie van kunsthuis SYB, eenartist-in-residency in Friesland en werkte ze als redacteur van kunsttijdschrift Kunstbeeld. Op dit moment is ze facilitator aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam, een organisatie die internationale toptalenten uit de beeldende kunst selecteert en hen een tweejarig residency programma aanbiedt voor verdere verdieping van hun werk. Ze begeleidt, adviseert en ondersteunt daar de resident artists tijdens hun werkperiode op de Rijksakademie. 

Wytske Visser verheugt zich op haar nieuwe werkplek: 'Ik kijk er naar uit om vernieuwende programma's te maken voor een Amsterdams en Nederlands publiek.' 
De Brakke Grond is voor haar een spannende plek, die dat wat er gebeurt in Vlaanderen verbindt aan Nederland. 'Mooi om te zien dat in de Brakke Grond samenwerking en uitwisseling tussen verschillende kunstvormen, hedendaagse cultuur, makers en instellingen voorop staan.' 

Wytske Visser volgt hiermee Veerle Devreese op, die zich na een intensieve periode van vier jaar gaat richten op projectbureau Cornelis Serveert waarvan ze mede-eigenaar is en blijft ze op freelance-basis nieuwe programma's ontwikkelen.