Zomer in Brugge

Thomas tipt

Een koets nemen in de geboortestad van onze muziekprogrammeur Thomas Vandewalle? Niet doen! Wel doen? Frietjes op de markt! Gebakken zoals het moet in Ossevet!

Op café

Kroegen genoeg in Brugge maar dit zijn een paar goeie Brugse plekken: De Republiek, deze lente helemaal hernieuwd en ook hun keuken heeft een hele nieuwe metamorfose ondergaan. leuke plek in het weekend en door de weeks, vaak jong publiek en er is een groot binnenterras ideaal om er in de zon op de strandstoelen te zitten of een potje te tafeltennissen. In de Garre brouwen ze hun eigen bier volgens een traditioneel geheim recept van generatie op generatie, het zit elke dag stampvol met locals en ze laten je niet meer dan 3 Garres drinken omdat het echt een sterk biertje is (of om iedereen een kans te geven langs te komen).

Wijnbar L'Estaminet (een echte bruine kroeg aan het park). Ook Stoepa is leuk om enkel wat te drinken. In de Blekerstraat zit de oudste kroeg van Brugge: Cafe Vlissinghe, Cambrinus (is een kroeg waar ze echt heel veel soorten bier hebben), en Joey's.

hang wel/niet de toerist uit

In Brugge is er heel veel toerisme en dat zal je meteen merken. Ga dus niet eten of drinken op de grote markt, het durft prijs kwaliteit soms wat tegen te vallen. Een paar goeie plekjes om iets te eten zijn: Stoepa, Rockfort (erg goed!, Maar enkel open van ma-vrij) en de Hobbit. Wil je ook zelf de toerist uithangen, neem dan een bootje op de gracht. Maar als je het Thomas vraagt ontwijk je het toerisme en bezoek je Brugge later in de middag. Wie meer dan een dag heeft, fietst met een huurfiets naar Damme, de kust of naar een van de kastelen in de omgeving.

Cactus Festival en de Triënnale

Zin om the villagers of roosbeef op een unieke locatie te zien? Check het programma van Moods! voor concerten deze zomer in de stad.

Benenwerk is Cactusfestival in het weekend van 10, 11, 12 juli. Check de line-up! Het festival is verspreid over de hele stad met opnieuw unieke locaties en muziekgenres voor iedereen.

Musea zijn er voldoende en het groeninge museum heeft Vlaamse schilderkunst van Jan van Eyck tot Marcel Broodthaers. Deze zomer is de Triënnale in Brugge neergestreken. Kunst op alle locaties in de stad met op het einde van de route een gezellige pop-up bar.

Fijne tijd in mijn geboortestad!