Zomer in Gent deel 1

Hier vind je de beste Gentse hotspots volgens kunstenaar Meggy Rustamova

Wat zijn volgens kunstenaar Meggy Rustamova de fijnste plekken om te vertoeven in haar woonplaats, Gent? Waar drinkt ze haar espresso en waar komt ze tot rust? Ontdek het in dit nieuwe deel van De zomer in...

De Krook

Een van mijn favoriete plekken in Gent is De Krook, een gloednieuw complex waar de bibliotheek in gehuisvest is. Op het pleintje bij de ingang staat sinds kort een beeldhouwwerk van Michaël Borremans, een Vlaams kunstschilder die eveneens woont en werkt in Gent. 

 

Eten en drinken

Voor een krachtige espresso ga ik meestal naar OR Coffee, Bidon, Labath of Take five. Voor lunch is Plus+ een gezond adresje. Op warme zomerdagen biedt Cremerie Gérard soelaas met zelfgemaakte ijsjes. Voor het avondeten verlaat ik mijn eigen kookfornuis graag voor Eethuis de FobieDe Buffel of ik ga naar de Faja Lobi, een Surinaams eetcafé.

 

Kunst en groen

Voor tentoonstellingen ga ik o.a. naar S.M.A.K., MSK en Kiosk. Er zijn ook mooie groene plaatsen waar je een boek kan lezen zoals in het Zuidpark, of gaan wandelen in de Bourgoyen of in de Blaarmeersen. Gent is een prachtige stad, waar je overal makkelijk geraakt, te voet of op de fiets. 

 

Meggy Rustamova is met haar solotentoonstelling 'Light Displacement' tussen 10 september en 4 november 2017 te zien in de Brakke Grond. Lees meer over de expo.