Zomer in Gent deel 2

De Gentse feesten met theatermaker Marieke Dermul

Wat is volgens theatermaker Marieke Dermul de beste manier om te genieten van de Gentse feesten, en om tussendoor bij te komen van de Genste feesten? Ontdek het in dit deel van De zomer in..

WARNING: Sta niet te vroeg op, want je wil ook echt het avondleven ontdekken in Gent, zeker als de Gentse feesten er zijn...

11h: Koffietje in leuk en hip tentje 'De Rokkebolle'. Je kunt er rustig wakker worden en de krant lezen, en de uitbaters zijn uiterst vriendelijk. (Hoveniersstraat 37, 9050 Gent)

13h: 'Het designmuseum' in Gent wacht op je. Voordat je gaat verdwijnen in de drukte van de Gentse feesten, kun je daar nog even in de rust verdwijnen. Prachtig werk te zien. Tot 1 oktober 2017 kun je naar RECHTS/AVERECHTS. (Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent)

14h: Zet je schrap voor de Gentse feesten: Aanrader: 'Datakamp' (georganiseerd door Bataclan, CirQ Gent); een knotsgekke middag vol theatrale pop-up-acts, waar je gegarandeerd verrast terug buiten komt. (Willem De Beersteeg, 9000 Gent)

17h: Ga even terug wegvluchten van de drukte van de Gentse Feesten, naar het gezellige 'Café Theatre' in de Schouwburgstraat. Ik zou zeggen: bestel er een cava'tje en bedenk hoe zalig het is om Gent te vertoeven (knipoog).

19h: Ga een optreden meepikken op 'Boomtown'. Dit vindt plaats op De Kouter. Dit kan in openlucht of in de Handelsbeurs. Jef Neve, Gabriel Rios & Absynthe Minded komen alvast naar Boomtown. De Kouter is een bruisende plek, die toch intiem aanvoelt.

21h: Ga even de sfeer opsnuiven bij de Korenlei en de Graslei, maar weet dat het daar 'op de koppen lopen' is. Als je houdt van zuiderse muziek, ga dan naar 'Polé Polé'. Als je echt niet houdt van drukte, sla deze tip dan over ;). Ik heb het bij mijn eerste Gentse Feesten wel allemaal beleefd, maar nu ga ik liever naar de gezellige, geheimere plekjes.

23h: Ga naar Café De Video op de Oude Beestenmarkt. De kans dat je er een intiem optreden meepikt is groot. 

03h: Ga naar de Vlasmarkt. Er valt veel te zien en te beleven, nu iedereen net een glaasje te veel (mochito of gin-tonics, of de cominatie) op heeft. Qua theatrale inspiratie opdoen kan het zeker en vast tellen, en je hebt het gevoel dat je eigen gedrag ook niet zo nauw meer steekt ;).

Blijf wakker tot de ochtendzon opkomt en strompel van plek tot plek tot je die fiets van je terugvindt, of strompel naar een tramhalte, waar de eerste tram gaat rijden. Dit is een prachtervaring, zeker omdat je nog niet helemaal nuchter bent, maar toch al kunt genieten van het ochtendgloren. Deze ervaring is 'de max', ik kan het u vertellen, en hoort helemaal bij de Gentse Feesten. Ga crashen in uw bed en wees trots: Je hebt het helemaal beleefd !!!

Marieke Dermul is een van de theatermakers die ondersteund worden door de Brakke Grond. Marieke Dermul (1988) studeerde Mime aan de Theaterschool Amsterdam. Ze speelde bij gezelschappen als fABULEUS, Noord Nederlands Toneel, Maas theater en dans en Orkater. Marieke reist naar Europese hoofdsteden om samen met Europese medeburgers aan een lied der verbroedering te werken. Kan haar popsong de wereld veranderen? Ontmoetingen, echte verhalen en muziek als tegegif voor wantrouwen en angst. Haar onderzoek naar de betekenis van Europa is een idealistische poging om een crowdsourced popsong te maken die Europeanen dichter bij elkaar zal brengen. Het onderzoek zal leiden tot een zaalvoorstelling die op dinsdag 19 en woensdag 20 december 2017 te zien is in de Brakke Grond.

Lees meer

Foto's via facebook. Portret Marieke: Bart Grietens.