Zomer in Gent deel 3

Écht goed eten en cafés met dierennamen getipt door theatermaker Yinka Kuitenbrouwer

Wat zijn volgens theatermaker Yinka Kuitenbrouwer de fijnste plekken om te vertoeven in haar woonplaats Gent? Tweedehands shopping, écht goed eten, origineel overnachten en een markt met lokale lekkernijen. Dat zijn Yinka's tips in dit deel van De zomer in...

Ontbijt:
Vlak achter station Dampoort: Clouds in My Coffee, in een toffe levendige woonbuurt van Gent. Lekkere koffie, schone plek, goed ontbijt!

In de ochtend:
Ik kom graag in het SMAK, museum voor de moderne kunst. Ze hebben een fijne collectie en goeie tentoonstellingen. Het heeft op dit moment een tentoonstelling lopen genaamd "How beautiful it is and how easily it can be broken”. Ik ben er nog niet geweest maar de titel vind ik alvast veelbelovend. 

Lunch:
Gaan lunchen doe je bij het Vooruit Café. Ik zit daar nu veel om te schrijven tussen het repeteren door in één van hun studio's. Ze hebben goeie soep (en ook broodjes, croques en salades)!  En een van de grootste, zonnigste en mooiste terrassen van Gent als je ’t mij vraagt. 

In de middag:
Na de Vooruitlunch neem beslist een ijsje bij Nonno in dezelfde straat. Daarna tussen de boeken snuisteren in het Paard van Troje of tweedehands-shoppen in de Think Twice aan de Ajuinlei. Na een wandeling door de binnenstad via het water aan de Visserij koop je lokale lekkernijen in de Lousbergmarkt. Kaas van het Hinkelspel: zelfs voor Hollandse kaaskenners een aanrader!

Wat gaan eten:
Behoorlijk sjiek maar eigenlijk niet te missen: Roots en Publiek: beide fantastisch lekkere restaurants op sterrenniveau. Zeker reserveren!

Als je het simpeler wil doen, zijn er buitengewoon veel (eet)cafés met dierennamen in Gent, en daarvan veel aan te raden:

De Walrus: fijne kroeg aan de Coupure met groot terras. Lekkere zelfgemaakte limonades, lokale biertjes en een fijne sfeer.  Zeer goeie en goedkope vegetarische dagschotel en ook chilis en spaghetti’s. 
De Ganzerik: iets buiten het centrum maar heel fijne plek met véél bierkeuze en goed eten. En ook nog leuk in het rijtje: de Buffel.

Drankjes:
Otis in Oudburg, in een souterrain met fijn terras achteraan en lekkere cocktails

In de avond:
Tussen 14 en 25 juli dansen door heel de stad op de Gentse Feesten! Avondactiviteit en ochtendactiviteit in één want er wordt gedanst tot de vuilnismannen komen vegen, en dan nog een beetje langer. Vlasmarkt is laat op de avond de place to be met onder andere nog wat dierennamencafés: de Aap of de Giraf!

Origineel overnachten: 
Zet je tent in een loods op in TreckHostel! Of kampeer in één van hun gepimpte caravans.

 

Yinka Kuitenbrouwer (1990) is één van de theatermakers die door de Brakke Grond ondersteund worden. Yinka studeerde Drama aan het KASK in Gent en speelde in voorstellingen van o.a. het KIP en Tuning People. Haar eigen werk is documentair en observerend van stijl met een grote nieuwsgierigheid naar de mens en zijn gedrag. Voor haar nieuwe voorstelling Kan dus niet verdiepte ze zich in de leefwereld van jongvolwassenen met psychische problemen. Een documentaire voorstelling die ieders unieke kijk op de wereld in kaart brengt. Kan dus niet is op 3 en 4 oktober 2017 te zien in de Brakke Grond. Lees meer

Selfie: Yinka vanaf de Domzaal; de theaterzaal/studio in de Vooruit waar ze nu aan het repeteren is. (c) Yinka Kuitenbrouwer.
Foto expositie SMAK (zeepje): (c) Dirk Pauwels. 
Overige foto's via facebook.