De Brakke Grond tipt voor DocLab: Elastic Reality

DocLab: Elastic Reality is van start! Maar wat mag je zeker niet missen? De Brakke Grond tipt enkele projecten uit de gratis expositie.

Van 17 t/m 27 november presenteert IDFA's nieuwe media programma DocLab - dat dit jaar haar tienjarig jubileum viert - in samenwerking met de Brakke Grond het DocLab: Elastic Reality programma. Tijdens deze jubileumeditie ontrafelen we aan de hand van een tiendaagse expositie, een talent ontwikkelingsprogramma, een conferentie en een unieke reeks live cinema events de schoonheid en gevaren van het digitale tijdperk: van het verlies van onze digitale onschuld en individuele vrijheid tot de opkomst van virtuele technologie, kunstmatige intelligentie en ondefinieerbare kunst. 

De Brakke Grond tipt alvast drie projecten uit de gratis expositie die je zeker niet mag missen:

 

Sanne De Wilde - The Island of the Colorblind

In deze interactieve installatie gunt de Vlaamse fotografe Sanne De Wilde het publiek een blik door de ogen van de kleurenblinde bevolking van het eiland Pingelap in de Stille Zuidzee. Hoe zien de eilanders de bomen, de zee en zichzelf? Hoe zouden wij de wereld door hun ogen kunnen aanschouwen? Sanne De Wilde nodigt de bezoeker uit om in The Island of the Colorblind een andere manier van waarnemen te verkennen, via surreële foto’s waarin vlammen in zwart-wit opflakkeren, bomen roze zijn geworden en een regenboog duizend tinten grijs bevat.


Sanne De Wilde was al eerder te gast in de Brakke Grond, maak hier kennis met deze Vlaamse fotografe of beluister het interview met Sanne bij De Nieuws BV (NPO) waar ze vertelt over The Island of the Colorblind.

 

Nele Eeckhout/Siona Houthuys/Mirke Kist (AudioCollectief SCHIK) - So You Still Sort of Have the Same Number

Tijdens de geluidswandeling van dit Vlaams-Nederlands audiocollectief wandel je door de straten van Amsterdam en veranderen jouw oorschelpen in kleine schotelantennes die boodschappen opvangen die eigenlijk voor iemand anders bedoeld zijn. 

 

Lauren McCarthy - Follower

In het project Follower geeft de Amerikaanse kunstenares Lauren McCarthy je de kans om voor één dag een fysiek aanwezige volger te krijgen die je vanop een afstand in de gaten houdt, naar analogie met de sociale media. Of ben je liever zelf de volger? Voor ieder wat wils in deze Amsterdam-editie van Follower tijdens IDFA DocLab.

 

 

 

Meer informatie over het programma vind je hier.

Opgelet! Voor sommige onderdelen van de expositie dien je op locatie te reserveren.

 

 

 

Dagelijks zijn er gratis rondleidingen om 16:00. Aanmelden via rondleiding@brakkegrond.nl.

Beeld:

  • Persbeeld DocLab
  • De geluidswandeling van AudioCollectief SCHIK (fotografe: Nichon Glerum)
  • Persbeeld van Follower, het project van Lauren McCarthy